
ادامه تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم 2024
برخی دانشجویان بینالمللی که قصد دارند در مقطع کارشناسی تحصیل کنند برای ادامه تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم عازم این کشور میشوند. دانشگاههای ترکیه در سطح جهانی از اعتبار خوبی برخوردار هستند و با پیادهسازی سیاستهای توسعه آموزشی و علمی بهترین امکانات استاندارد را در دانشگاههای خود فراهم کردهاند.
از طرف دیگر همکاری علمی با مراکز معتبر جهان، شرکت در برنامه تبادل دانشجو و مناسببودن شرایط تحصیل در ترکیه موجب افزایش مهاجرت تحصیلی به ترکیه شده است. بورسیه تحصیلی ترکیه با دیپلم نیز یکی دیگر از مواردی است که تحت شرایطی خاص به دانشجویان اعطا میشود. در این مقاله از فرهنگ ملل ادامه تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم را بررسی میکنیم.
شرایط تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم
رویهمرفته شرایط ادامه تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم یا مدارک تحصیلی بالاتر توسط مجلس این کشور تعیین میشود. البته ذکر این نکته هم ضروری است که هر دانشگاه و حتی دانشکده نیز قوانین خاص خود را دارد که دانشجویان و متقاضیان باید آنها را رعایت کنند. مهمترین شرایط تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم عبارتاند از:
- قبولی در آزمون ورودی دانشگاه: یکی از مهمترین شرایط تحصیل در ترکیه شرکت در آزمون ورودی دانشگاه و کسب نمره قبولی تعیینشده از طرف دانشگاه است. مهمترین آزمونهای ورودی دانشگاههای ترکیه برای تحصیل با مدرک دیپلم آزمون YOS و آزمون SAT هستند. آزمون YOS بهصورت جداگانه توسط هر کدام از دانشگاههای ترکیه برگزار میشود؛ ولی آزمون SAT آزمون بینالمللی است.
- مدرک دیپلم دبیرستان: مشخص است که برای ادامه تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم متقاضیان باید دارای دیپلم دوره دبیرستان باشند. ارائه دیپلم دبیرستان با ترجمه رسمی و ریزنمرات دوره دبیرستان الزامی است.
- آزمونهای زبان: از دیگر شرایط تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم شرکت در آزمون مهارت زبان است که قبل از ورود به دانشگاه انجام میشود. نوع آزمون زبان به زبان تحصیل بستگی دارد. علاوه بر ارائه مدرک زبان، شرکت در آزمون زبان نیز الزامی است؛ بهعنوانمثال اگر زبان تحصیل متقاضی ترکی باشد باید علاوه بر داشتن مدرک زبان تومر، در آزمون تومر نیز شرکت کند. برای زبان انگلیسی مدرک زبان تافل یا آیلتس موردنظر است.
- شرط سن: یکی دیگر از شرایط ادامه تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم شرط سن و گپ تحصیلی است. البته در این مورد دانشگاههای دولتی ترکیه سختگیری بیشتری اعمال میکنند و دانشگاههای خصوصی راحتتر دانشجو میپذیرند. بااینحال با داشتن رزومه تحصیلی بسیار عالی، معدل بالا و انگیزهنامه ممکن است برخی دانشگاههای دولتی بدون درنظرگرفتن سن به دانشجو پذیرش دهند.

ادامه تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم؛ دانشگاه های برتر ترکیه
در ترکیه تعداد زیادی دانشگاه دولتی و خصوصی وجود دارد که بسیاری از آنها در ردهبندی جهانی رتبههای خوبی دارند. مدرک تحصیلی این دانشگاهها در سطح بینالملل معتبر بوده و فارغالتحصیلان میتوانند علاوه بر ترکیه در کشورهای دیگر بهویژه کشورهای اروپایی مشغول به تحصیل شوند. برخی از برترین دانشگاههای ترکیه برای ادامه تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم عبارتاند از:
- دانشگاه استانبول
- دانشگاه آنکارا
- دانشگاه آتاتورک
- دانشگاه فنی خاورمیانه
- دانشگاه باهچه شهیر
- دانشگاه بغازیچی
- دانشگاه فنر باغچه
- دانشگاه کوچ
- دانشگاه اژه ازمیر
- دانشگاه مرمره
- دانشگاه بیلکنت
- دانشگاه باشکنت
- دانشگاه یدی تپه
- دانشگاه سابانجی
- دانشگاه مدیپول استانبول
- دانشگاه آیدین استانبول
- دانشگاه اوکان
- دانشگاه دوکوز ایلول
- دانشگاه حاجت تپه
برخی از این دانشگاهها دولتی و برخی دیگر دانشگاههای خصوصی ترکیه هستند و در رشتههای مختلف تحصیلی شامل رشتههای پزشکی، رشتههای مهندسی، علومانسانی، هنر، معماری و… دانشجویان را پذیرش میکنند. در این دانشگاهها بهترین امکانات و شرایط تحصیل در ترکیه فراهم شده است و هزینه تحصیل در ترکیه به نوع دانشگاه بستگی دارد. این امر موجب افزایش تمایل دانشجویان خارجی برای ادامه تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم میشود.
بورسیه تحصیلی ترکیه با مدرک دیپلم
علاوه بر اعتبار دانشگاهها، فراهمسازی بهترین امکانات علمی، تحصیلی، رفاهی و حضور اساتید معتبر، اعطای بورسیه تحصیلی ترکیه با مدرک دیپلم از دیگر مزایای تحصیل در ترکیه است. دانشجویانی که برای ادامه تحصیل در ترکیه همراه با مدرک دیپلم اقدام میکنند در صورت داشتن شایستگیهای علمی و تحصیلی برتر میتوانند از بورسیههای تحصیلی استفاده کنند.
با اخذ بورسیه ادامه تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم میتواند بهصورت رایگان یا نیمه رایگان باشد. چند نمونه بورسیه تحصیلی ترکیه با مدرک دیپلم در ترکیه عبارتاند از:
- بورسیه دولتی ترکیه بورسلاری
- بورسیههای دانشگاهی
- بورسیه تحصیلی TUBITAK
- بورسیههای سازمانها و بنیادهای خصوصی
- بورسیههای سازمانهای پزشکی برای دانشجویان رشتههای پزشکی
نکته مهمی که در مورد دریافت بورسیه باید گفت این است که برای دریافت بورسیه شرط سن اهمیت زیادی دارد. همانطور که گفته شد در مورد شرط سن برای ادامه تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم برخی دانشگاهها چندان سختگیر نیستند.
با داشتن رزومه قوی و معدل بالا میتوان در سن بالای 21 سال نیز با مدرک دیپلم از برخی دانشگاهها پذیرش گرفت؛ ولی درباره بورسیه تحصیلی شرط سن مطرح است. برای دریافت بورسیه تحصیلی ترکیه با دیپلم به دانشجویان دوره کارشناسی تا حداکثر سن 21 سال بورسیه تعلق میگیرد.

مدارک لازم برای ادامه تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم
برای ادامه تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم، متقاضیان باید ابتدا از دانشگاه موردنظر خود پذیرش تحصیلی بگیرند. نکته مهم اینکه زبان تحصیل خود را مشخص کنید و شرایط دانشگاه موردنظر درباره ارائه آن رشته به زبان تحصیل خود را بررسی کنید. برای اخذ پذیرش تحصیلی، ابتدا به وبسایت دانشگاه موردنظر مراجعه کرده و فرمپذیرش دانشگاه را دانلود کنید.
با بررسی فرم پذیرش و تمام شرایط تحصیل در ترکیه، فرم را تکمیل کرده و آن را همراه با مدارک خواسته شده آپلود کنید. مدارک لازم شامل مدارک تحصیلی با ترجمه رسمی، مدارک شناسایی با ترجمه رسمی، پاسپورت معتبر و گواهی پزشکی و عدم سوءپیشینه هستند. همچنین اخذ ویزای تحصیلی برای تحصیل نیز الزامی است.
بعد از دریافت نامه رسمی دانشگاه مبنی بر اخذ پذیرش ادامه تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم باید سایر مدارک لازم را آماده و برای دانشگاه ارسال کنید.
- نامه رسمی پذیرش تحصیلی دانشگاه
- مدرک دیپلم پایان دبیرستان و ریزنمرات با ترجمه رسمی
- گذرنامه معتبر با حداقل اعتبار لازم
- مدارک شناسایی و هویتی با ترجمه رسمی
- ارائه مدرک زبان ترکی (تومر) یا انگلیسی تافل/ آیلتس (بر اساس زبان تحصیل)
- گواهی قبولی در آزمون ورودی دانشگاه
- گواهی تمکن مالی
- عکس در اندازه پاسپورت
- گواهی پرداخت هزینه تحصیل
- گواهی سلامت پزشکی
- ویزای تحصیلی
- گواهی عدم سوءپیشینه
درصورتیکه شرایط اخذ بورسیه را دارید میتوانید از وبسایت دانشگاه مدارک و شرایط اخذ بورسیه را استخراج کنید. سپس با تکمیل مدارک لازم برای دریافت بورسیه تحصیلی ترکیه با دیپلم درخواست اخذ بورسیه را همراه با سایر مدارک برای دانشگاه ارسال کنید.
هزینه ادامه تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم در مقطع کارشناسی
شرایط تحصیل در ترکیه بر اساس مقطع تحصیلی و دانشگاه محل تحصیل متفاوت است. البته برخی شرایط و مدارک بین تمام دانشگاهها مشترک هستند که در قسمتهای قبل بررسی شدند. هزینه ادامه تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم به رشته تحصیلی، دانشگاه محل تحصیل (دولتی/ خصوصی) و زبان تحصیل بستگی دارد؛ بهعنوانمثال هزینه تحصیل در دانشگاههای خصوصی بیشتر از دانشگاههای دولتی و هزینه تحصیل به زبان انگلیسی بالاتر است. از طرف دیگر هزینه تحصیل پزشکی در ترکیه و شاخههای مختلف آن بیشتر از رشتههایی مانند علومانسانی است. به طور خلاصه عوامل مؤثر بر هزینه ادامه تحصیل در ترکیه عبارتاند از:
- رشته تحصیلی
- دانشگاه محل تحصیل
- زبان تحصیل
- هزینه زندگی
به طور میانگین و بر اساس آخرین اطلاعات و آمار هزینه ادامه تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم در دانشگاههای دولتی عبارتاند از:
- هزینه تحصیل به زبان ترکی: 800-300 دلار در سال
- هزینه تحصیل به زبان انگلیسی: 1800-500 دلار در سال
- هزینه تحصیل در دانشگاههای خصوصی ترکیه: 20.000-5.000 دلار در سال

شرایط تحصیل پزشکی با مدرک دیپلم
رشته پزشکی از رشتههای محبوب در بین بسیاری از دانشجویان است. به دلیل دشوار بودن پذیرش در دانشگاههای ایران، برخی دانشجویان ترجیح میدهند برای ادامه تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم عازم دانشگاههای ترکیه شوند. شرایط تحصیل در ترکیه در رشته پزشکی به دانشگاه موردنظر بستگی دارد.
مهمترین شرایط عمومی قبولی در آزمون ورودی، ارائه مدرک زبان ترکی یا انگلیسی، معدل بالا و داشتن نمرات بالا در دروس شیمی، زیستشناسی، ریاضی و فیزیک است. معدل مورد نیاز برای تحصیل در ترکیه درباره و مورد قبول برای دانشگاههای دولتی پزشکی ترکیه باید معدل بالای 18 باشد. درمورد دانشگاههای خصوصی ترکیه معدل کمتر از 18 قابل قبول است. میزان نمره معدل دانشگاههای خصوصی به قوانین دانشگاه بستگی دارد.
همانطور که در بخش بورسیه تحصیلی ترکیه با دیپلم گفته شد برخی بنیادها و سازمانهای خصوصی پزشکی ترکیه به دانشجویان واجد شرایط رشته پزشکی بورسیه اعطا میکنند. برخی از این بورسیههای پزشکی برای ادامه تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم عبارتاند از:
- مرکز سلامت اطلس
- اتاق پزشکی استانبول
- بنیاد سلامت حیات
- اتاق پزشکی بورسا
- اتاق پزشکی آنکارا
- انجمن پزشکان ملیگرا
- مؤسسه بورسیه تحصیلی پروفسور دوغان شاهین
جمعبندی
برخی دانشجویان بینالمللی بعد از پایان تحصیلات دبیرستان خود بنا به دلایل شخصی یا دشوار بودن آزمونهای داخلی، برای ادامه تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم عازم این کشور میشوند. از جمله شرایط در تحصیل در ترکیه نیز شرکت در آزمونهای ورودی، ارائه مدرک بینالمللی زبان (بر اساس زبان تحصیل)، ارائه مدرک دیپلم و برخورداری از شرط سنی حداکثر 21 سال است.
ارائه بورسیه تحصیلی ترکیه با مدرک دیپلم نیز موجب شده تا بسیاری از دانشجویان ممتاز با ارائه رزومه تحصیلی و مدارک کافی از مزیت تحصیل رایگان یا نیمه رایگان برخوردار شوند. تحصیل در ترکیه موقعیت بسیار خوبی است تا از طریق آن راحتتر بتوان به مجامع علمی و بازارهای کار بینالمللی راه یافت.
مؤسسه مهاجرتی فرهنگ ملل باهدف کمک به متقاضیان مهاجرت تحصیلی، جدیدترین اطلاعات مربوط به شرایط تحصیل در کشورهای مختلف را جمعآوری و در اختیار متقاضیان قرار میدهد. برای آگاهی از شرایط تحصیل خارج از کشور و دریافت اطلاعات، به بخش مشاوره رایگان مراجعه کنید.