Skip links
تحصیل بینایی سنجی در ترکیه

تحصیل بینایی سنجی در ترکیه + آینده شغلی 2024

تحصیل بینایی سنجی در ترکیه طی سال‌های اخیر موردتوجه بسیاری از دانشجویان ایرانی قرار گرفته است. باتوجه‌به آمارهای ارائه شده از سوی وزارت بهداشت ترکیه، این کشور رتبه نخست منطقه را از لحاظ تعداد عمل‌های جراحی چشم در اختیار دارد. در این میان، رشته بینایی‌سنجی به دلیل ارتباط تنگاتنگ با سلامت چشم اهمیت بسیاری دارد. ترکیه با فراهم نمودن شرایط مناسب برای تحصیل و کار در حوزه بینایی‌سنجی، از جمله امکان تحصیل به زبان انگلیسی و اعطای انواع بورس‌های تحصیلی و همچنین مناسب‌بودن هزینه رشته بینایی سنجی در ترکیه، زمینه را برای متقاضیان خارجی فراهم کرده است.

دانش‌آموختگان این رشته می‌توانند بدون نیاز به گذراندن مجدد دوره تحصیلی، برای ادامه تحصیل یا کار به کشورهای پیشرفته اروپایی مهاجرت کنند. همچنین دولت ترکیه با ارائه انواع بورسیه‌های تحصیلی برای تحصیل در ترکیه در این رشته، شرایط را برای داوطلبان آسان‌ کرده است. فارغ‌التحصیلان رشته بینایی‌سنجی یا همان اپتومتریست‌ها، مجاز به فعالیت در تمامی حوزه‌های مرتبط با سلامت بینایی بوده و می‌توانند تحصیلات تکمیلی خود را تا مقطع دکتری ادامه دهند. در این مقاله از گروه مهاجرتی فرهنگ ملل با ما همراه باشید تا شما را با تحصیل بینایی سنجی در ترکیه و آینده شغلی این رشته آشنا کنیم.

رشته بینایی سنجی در ترکیه

تحصیل بینایی سنجی در ترکیه در سه مقطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی‌ارشد و دکتری ارائه می‌شود. تفاوت عمده‌ای که دانشگاه‌های ترکیه در این رشته دارند این است که در مقطع کارشناسی‌ارشد، دوره‌ای اضافه به نام رزیدنت (Resident) نیز وجود دارد. برای تحصیل در مقطع کارشناسی، تسلط به زبان ترکی یا انگلیسی ضروری است. بعضی از دانشگاه‌ها به زبان انگلیسی و برخی به زبان ترکی تدریس می‌کنند. هزینه رشته بینایی سنجی در ترکیه در دانشگاه‌های ترک‌زبان اندکی کمتر از دانشگاه‌های انگلیسی‌زبان است. برای تحصیل بینایی سنجی در ترکیه در مقطع کارشناسی، باید حدود 146 واحد درسی را بگذرانید. پس از فارغ‌التحصیلی، در دوره رزیدنت شرکت می‌کنید تا مهارت و تخصص لازم برای ورود به بازار کار را کسب کنید.

بهترین دانشگاه ‌ها برای تحصیل بینایی سنجی در ترکیه

بهترین دانشگاه ‌ها برای تحصیل بینایی سنجی در ترکیه

امکان تحصیل بینایی سنجی در ترکیه در بسیاری از دانشگاه‌های معتبر این کشور وجود دارد. این رشته در بیش از 40 دانشگاه ترکیه ارائه می‌شود که از جمله برترین آن‌ها می‌توان به دانشگاه حاجت تپه در شهر آنکارا و دانشگاه قاضی در همین شهر اشاره کرد. دانشگاه حاجت تپه یکی از معتبرترین دانشگاه‌های دولتی ترکیه است که رشته بینایی‌سنجی را در دانشکده علوم بهداشتی به زبان انگلیسی ارائه می‌دهد.

این دانشگاه چندزبانه بوده و علاوه بر انگلیسی، زبان‌های آلمانی و فرانسوی نیز در آن تدریس می‌شود. پذیرش دانشجو در این دانشگاه از طریق آزمون SAT انجام می‌شود، هرچند پذیرش بر اساس سوابق تحصیلی نیز با معدل بالای 18 امکان‌پذیر است. البته پذیرش از طریق سوابق تحصیلی بسیار دشوار بوده و اولویت با قبول‌شدگان آزمون است.

دانشگاه قاضی نیز که بیش از 21 دانشکده دارد، از دیگر دانشگاه‌های مطرح برای متقاضیان تحصیل بینایی سنجی در ترکیه به شمار می‌رود. در این دانشگاه، دانشجو می‌تواند بین آموزش و تحصیل در ترکیه به زبان انگلیسی یا به زبان ترکی یکی را انتخاب کند.

هزینه رشته بینایی سنجی در ترکیه

هزینه رشته بینایی سنجی در ترکیه صرفاً شامل شهریه دانشگاه نمی‌شود. تحصیل در هر کشور خارجی هزینه‌های قابل‌توجهی در برخواهد داشت. البته یکی از مزایای تحصیل در ترکیه امکان انجام کار دانشجویی در ساعات مشخصی از هفته است. به‌این‌ترتیب، دانشجو می‌تواند بخشی یا تمام هزینه رشته بینایی سنجی در ترکیه و زندگی خود را تأمین کند.

شهریه سالانه تحصیل بینایی سنجی در ترکیه، در دانشگاه‌های دولتی حداقل 500 تا حداکثر 1500 دلار و در دانشگاه‌های خصوصی بین 5000 تا 25000 دلار است. این ارقام تقریبی بوده و ممکن است در طول زمان تغییر کنند؛ بنابراین جهت کسب اطلاعات به‌روز در خصوص هزینه رشته بینایی سنجی در ترکیه، لازم است به وب‌سایت دانشگاه موردنظر مراجعه کنید. برخی از شهریه‌های فعلی تحصیل بینایی سنجی در ترکیه به این شرح است:

  • دانشگاه اوکان 3500 دلار در سال
  • دانشگاه استانبول 4200 دلار در سال 
  • دانشگاه هاران 2900 دلار در سال
  • دانشگاه باشکنت 3600 دلار در سال

به‌طورکلی، دانشگاه‌های دولتی ترکیه نسبت به مراکز خصوصی مقرون‌به‌صرفه‌تر هستند و دانشجویان بین‌المللی به طور متوسط بین 100 تا 4000 دلار در هر سال تحصیلی می‌پردازند. در مقابل، شهریه دانشگاه‌های خصوصی می‌تواند تا 20000 دلار در سال نیز باشد.

آزمون‌ های ورودی رشته بینایی سنجی در ترکیه

آزمون‌ های ورودی رشته بینایی سنجی در ترکیه

شرکت و قبولی در آزمون‌های ورودی یکی از مهم‌ترین شرایط تحصیل در ترکیه و پذیرش در دانشگاه‌های آن است. هرچند آزمون ورودی دانشگاه‌ها به‌صورت یکپارچه برگزار نمی‌شود؛ اما آزمون‌های مختلفی وجود دارد که از جامعیت و اعتبار بالایی برخوردارند. هر دانشگاه می‌تواند یکی از این آزمون‌ها را به‌عنوان ملاک پذیرش و تحصیل بینایی سنجی در ترکیه قرار دهد. مهم‌ترین آزمون‌های ورودی رشته بینایی‌سنجی در ترکیه عبارت‌اند از:

  • آزمون YOS: نیازمند مدرک دیپلم بوده و محدودیت سنی برای داوطلبان خارجی ندارد. از مهم‌ترین آزمون‌های ورودی دانشگاه‌های ترکیه محسوب می‌شود.
  • آزمون SAT: آزمون ورودی مقطع کارشناسی است که دانش علوم پایه و زبان داوطلب را ارزیابی می‌کند.
  • آزمون ALES: برای ورود به مقاطع کارشناسی‌ارشد و دکتری برگزار می‌شود.
  • آزمون GRE: شامل بخش عمومی و تخصصی است و مهارت‌های ریاضی، درک مطلب و نگارش داوطلب را می‌سنجد.

برای ورود به دانشگاه‌های دولتی، علاوه بر داشتن رزومه قوی، حضور در آزمون‌ها نیز اجباری است. در صورت عدم تمایل به شرکت در آزمون، می‌توانید در دانشگاه‌های خصوصی ادامه تحصیل دهید.

تحصیل بینایی سنجی در ترکیه بدون آزمون

امکان تحصیل بینایی سنجی در ترکیه بدون شرکت در آزمون ورودی نیز وجود دارد. البته باتوجه‌به تعداد زیاد متقاضیان و ظرفیت محدود دانشگاه‌ها، رقابت برای کسب پذیرش در دانشگاه‌های خصوصی بسیار سخت است. پذیرش در مقطع کارشناسی دانشگاه‌های خصوصی بیش از هر چیز به معدل دیپلم وابسته است. هر چقدر معدل بالاتر باشد، احتمال‌پذیرش بیشتر خواهد بود.

در مقاطع ارشد و دکتری نیز عواملی همچون تعداد مقالات چاپ شده، انگیزه‌نامه و معدل مدنظر قرار می‌گیرد. مدارک موردنیاز برای اخذ پذیرش از یک دانشگاه خصوصی برای تحصیل بینایی سنجی در ترکیه عبارت‌اند از:

  • مدرک دیپلم به همراه ترجمه
  • مقالات و کتب منتشر شده (در صورت وجود)
  • ریزنمرات دوران تحصیلی همراه با ترجمه
  • مدرک تسلط به زبان انگلیسی یا ترکی
  • انگیزه‌نامه تحصیلی
  • گواهی تمکن مالی
شرایط سنی برای تحصیل در رشته بینایی سنجی

شرایط سنی برای تحصیل در رشته بینایی سنجی

علاوه بر مقرون‌به‌صرفه بودن هزینه رشته بینایی سنجی در ترکیه، تحصیل در رشته بینایی‌سنجی در ترکیه، همانند بیشتر رشته‌های دیگر، محدودیت سنی خاصی ندارد؛ بنابراین افراد زیر 18 سال یا بالای سنین معمول تحصیل نیز می‌توانند در این رشته ادامه تحصیل دهند.

تنها نکته‌ای که باید مدنظر قرار گیرد این است که پذیرش در دانشگاه‌های ترکیه منوط به داشتن مدرک دیپلم است. ازاین‌رو، معمولاً دانشجویان پس از 18 سالگی و به دست آوردن مدرک دیپلم وارد دانشگاه می‌شوند. البته افرادی که زودتر از 18 سالگی مدرک دیپلم را کسب کنند نیز می‌توانند پس از طی مراحل، در دانشگاه ثبت‌نام کنند.

شرایط معدل تحصیل بینایی سنجی در ترکیه

همان‌طور که گفته شد، تحصیل بینایی سنجی در ترکیه بسیار محبوب است و ظرفیت پذیرش دانشگاه‌ها نیز محدود است؛ بنابراین تمام عواملی که داوطلبان را از لحاظ تحصیلی متمایز می‌کند، از جمله معدل، اهمیت بسیاری دارد. پذیرش در دانشگاه‌های دولتی و خصوصی ترکیه تا حدودی به معدل بستگی دارد.

البته این موضوع در دانشگاه‌های خصوصی که ممکن است صرفاً معدل را ملاک قرار دهند، اهمیت بیشتری می‌یابد. به این نکته نیز توجه داشته باشید که درصورتی‌که قصد تحصیل در دانشگاه‌های خصوص را دارید، هزینه رشته بینایی سنجی در ترکیه برای این دانشگاه‌ها بسیار بالاتر خواهد بود.

به‌طورکلی، معدل مورد نیاز برای تحصیل در ترکیه نباید کمتر از 12 باشد؛ زیرا احتمال پذیرش در دانشگاه‌های ترکیه را نخواهند داشت. همچنین هر چقدر معدل بالاتر باشد، شانس دریافت بورسیه تحصیلی نیز برای تحصیل بینایی سنجی در ترکیه بیشتر خواهد بود.

مزایا و معایب تحصیل بینایی سنجی در ترکیه

مزایا و معایب تحصیل بینایی سنجی در ترکیه

با پیشرفت حوزه درمان در دنیای امروز، تحصیل رشته‌های مرتبط مانند بینایی‌سنجی می‌تواند چشم‌انداز شغلی روشنی را رقم بزند. البته همانند هر رشته دیگری، مزایا و معایبی دارد که داوطلبان باید از ابتدا نسبت به آن‌ها آگاه باشند. به‌طورکلی، تحصیل بینایی سنجی در ترکیه یک‌رشته بسیار عالی و پردرآمد است که مزایای بسیاری دارد. همچنین یکی از بزرگ‌ترین معایب تحصیل در این رشته را می‌توان هزینه رشته بینایی سنجی در ترکیه دانست که ممکن است کمی بالاتر باشد؛ اما مزیت‌هایی که پس از تحصیل رشته بینایی سنجی در ترکیه و آینده شغلی آن به شما می‌رسد، بسیار بیشتر خواهد بود.

مزایا:

  • بازار کار پرتقاضا
  • افزایش نیاز به این حرفه
  • سطح درآمد بالا
  • ساعات کاری بهتر
  • استرس کم‌تر
  • تعادل میان زندگی و کار

فرصت‌های شغلی پس از تحصیل بینایی سنجی در ترکیه

رشته بینایی‌سنجی یکی از رشته‌هایی است که بازار کار بسیار مطلوب و درآمد عالی برای فارغ‌التحصیلانش به همراه دارد. دانش‌آموختگان این رشته می‌توانند در مراکز درمانی مختلف مشغول به کار شوند. البته پس از فارغ‌التحصیلی، گذراندن دوره رزیدنتی در یک مرکز مرتبط الزامی است.

کمبود نیروی متخصص در این حوزه یکی از دلایل اصلی بازار کار مطلوب و تقاضای بالا برای فارغ‌التحصیلان است. اشتغال در بخش خصوصی یا دولتی نیز بر میزان درآمد تأثیرگذار است و کار در مراکز خصوصی درآمد بیشتری را به همراه دارد. ادامه تحصیل در ترکیه و مقطع دکتری نیز فرصت عضویت در هیئت‌علمی دانشگاه و درآمد قابل‌توجه ماهیانه را فراهم می‌کند. در مجموع، باتوجه‌به سطح مدرک تحصیلی و سابقه کار، درآمد سالانه در این حرفه در ترکیه بین ۱۰۶٬۰۷۰ تا ۱۸۷٬۹۰۵ لیر متغیر است که البته این اعداد تقریبی بوده و در هر شغلی متفاوت خواهد بود.

علاوه بر بازار کار مطلوب داخلی، فرصت‌های شغلی فراوانی برای فارغ‌التحصیلان رشته بینایی‌سنجی در ترکیه در سایر کشورها نیز وجود دارد. البته جهت فعالیت در ایران، تنها فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های مورد تأیید وزارت علوم ایران می‌توانند اقدام کنند. بینایی سنجان می‌توانند در مراکز زیر مشغول به فعالیت شوند:

  • بیمارستان‌ها
  • مراکز بهداشتی
  • شرکت‌های ساخت عینک و شیشه‌ی عینک
  • شرکت‌های ساخت لنز تماسی
  • کلینیک‌های چشم‌پزشکی
  • برخی سازمان‌ها و شرکت‌های دولتی
آینده تحصیل بینایی سنجی در ترکیه

آینده تحصیل بینایی سنجی در ترکیه

تحصیل بینایی سنجی در ترکیه می‌تواند آینده‌ای بسیار روشن برای فارغ‌التحصیلان رقم بزند؛ چراکه ظرفیت پذیرش محدود دانشگاه‌ها و همچنین هزینه رشته بینایی سنجی در ترکیه منجر به کمبود نیروی متخصص در این زمینه شده است. از سوی دیگر، تغییر سبک زندگی و افزایش طول عمر، موجب افزایش روزافزون مشکلات چشمی در جامعه شده است.

علاوه بر این مردم نسبت به گذشته توجه بیشتری به‌سلامتی خود داشته و در صورت بروز مشکل، به دنبال رفع سریع آن هستند. در نتیجه، تقاضا برای خدمات بینایی‌سنجی در ترکیه روبه‌افزایش بوده و پیش‌بینی می‌شود این روند در آینده نیز ادامه داشته باشد؛ بنابراین انتخاب این رشته می‌تواند فرصت شغلی بسیار مناسبی را برای دانشجویان فراهم کند.

جمع‌بندی

تحصیل بینایی سنجی در ترکیه گزینه بسیار خوبی برای دانشجویان ایرانی به شمار می‌رود. این رشته در دانشگاه‌های معتبر ترکیه ارائه شده و ظرفیت پذیرش محدودی دارد. هزینه رشته بینایی سنجی در ترکیه در مقایسه با سایر کشورها پایین‌تر بوده و حدود 500 تا 25000 دلار در سال متغیر است.

آینده شغلی و بازار کار مطلوب از مزایای تحصیل بینایی سنجی در ترکیه محسوب می‌شود. انتظار می‌رود با افزایش جمعیت سالمند و نیاز به خدمات چشم‌پزشکی، تقاضا برای این رشته روبه‌رشد و افزایش باشد. به‌طورکلی، تحصیل در رشته بینایی سنجی در ترکیه فرصت شغلی بسیار مطلوبی را در آینده برای فارغ‌التحصیلان فراهم می‌کند.

مؤسسه مهاجرتی فرهنگ ملل، مجموعه‌ای متشکل از مشاوران حرفه‌ای و باتجربه است که باهدف ارائه بهترین خدمات مهاجرتی و مشاوره‌ای به متقاضیان تحصیل در خارج از کشور تأسیس شده است. مشاوران ما در مؤسسه فرهنگ ملل با تسلط کامل بر فرایند تحصیل در خارج از کشور، گام‌به‌گام شما را در این مسیر همراهی می‌کنند. اگر شما هم علاقه‌مند به تحصیل در ترکیه و یا دیگر کشورها هستید می‌توانید از طریق بخش مشاوره رایگان مؤسسه فرهنگ ملل با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

Leave a comment